|
|
|
... zsír
1 hagyma
200 g gomba
1 tojás
8 vékony sonkaszelet
8 vékony sajtszelet
só,
bors
petrezselyemzöld
Vajban megpároljuk az összevágott hagymt, rátesszük a felszeletelt gombt, petrezselyemzöldet, st, borsot, és 10 percig pároljuk. Zsírjára sütjük, és ráöntjük a tojást.
Húsból 8 szeletet vágunk, kiverjük, szzuk, liszt... |
|
|
|
|
|
|
|
... bors
1 kk provenze-i fűszerkeverék
A gerinc zsiros tetejét kocka alakúra beirdaljuk, bedörzsöljük a fűszerekkel zsiradékkal bérelt tepsibe fektetjük, mellérakunk egy feldarabolt hagymt, leöntjük egy pohár vízzel és 3/4ed óra sütés közben a húslével locsolgatjuk. A burgonykat héjukban megfőzzük, megtisztítjuk és 3 dkg margarinon megpirítjuk. A zöldbabot megfőzzük, ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kihütöm ,a szószt félre teszem.A tojást habosra felverem és a csirkét beleforgatom s ezután zsemlemorzsába megforgatom.A "panir... |
|
|
|
|
|
|
|
... A galuskához:
1 tojás
csipet só
4 evők. finomliszt
A halcsontot felengedjük bő vízzel és háromnegyed óráig takarékon főzzük, közben sval ízesítjük.
A hagymt, a gombt, a paradicsomot és a paprikkat felszeleteljük. Először a hagymt üvegesre pároljuk, majd hozzá adagoljuk a gombt, paprikt, paradicsomot, kis szünetekkel és ebben a sorrendben. A tej... |
|
|
|
|
|
|
|
... karalábé
1 fej vöröshagyma
zsiradék
2 dl tejföl
2 kanál liszt
ecet
babérlevél
majoránna
petrezselyemzöld
őrölt fekete bors
só
Vöröshagymt apróra vágjuk, répákat felkockázzuk, valamint a karalábét is. Fűszernövényeket felaprózzuk. Bogrcsban zsírt hevítünk, hozzáadjuk a hagymt, lepirítjuk a fűszernövényt, rászórjuk a r... |
|
|
|
|
|